Начална страница
Динамичността, с която се извършват промените налага бързо и навреме да се реагира на всички промени засягащи социалния статус и медицинското обслужване на населението в общината Мизия.
Здравното осигуряване на населението от Община Мизия се обезпечава съгласно нормативните документи, определящи здравната реформа в цялата страна. На населението от общината бе дадена възможност за свободен избор на общопрактикуващ лекар и стоматолог. По данни от Районен център по здравеопазване - гр. Враца (РЦЗ), на територията на Община Мизия функционират, както следва:
  • Амбулатории за първична медицинска помощ - индивидуални практики - 5;
  • Амбулатории за специализирана медицинска помощ - индивидуални практики - 1;
  • Амбулатории за първична стоматологична помощ - индивидуални практики - 2.
Всички определени в общината медицински практики са заети от лекари, като за тези които покриват две населени места за оказване на 24 часова медицинска помощ са предвидени сключване на договори с медицински фелдшери. Извънболничната помощ след 01.07.2000г. се финансира от Национална здравно осигурителна каса (НЗОК). Тенденцията в общината е търсенето на специалисти и от други специалности с цел разширяване на специализираната помощ. Болничната помощ в общината се осъществява от  Многопрофилна болница за активно лечение- гр. Козлодуй.
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support