Община Мизия

Официален сайт

Община Мизия ще получи финансови средства по проект „Оборудване и обзавеждане на кухня-майка на Домашен социален патронаж в град Мизия”
Общата стойност на проекта е 35 204,40 лева. От тях 31 683,96 лв. са осигурени от Фонд”Социална закрила” по Целева програма ”Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж и/или Обществена трапезария”. Общинското съфинансиране е в размер на 3 520,44 лв.  Със средствата е предвидено закупуване и монтиране на съвременно високотехнологично и енергоспестяващо оборудване и обзавеждане, с цел осигуряване на по-добри и безопасни условия на труд за работещите в кухнята на Домашен социален патронаж и подобряване качеството на приготвената храна. В Домашен социален патронаж – Мизия ще се доставят:
 • Професионална електрическа печка с шест (6) обединени котлона;
 • Професионална електрическа печка с 4 обединени котлона;
 • Професионална електрическа фурна INOXit на две нива;
 • Професионален обръщателен тиган –електрически с капацитет 80л.;
 • 2 броя аспираторен чадър стенен, с четири броя разглобяеми ламелни филтри с регулиране на дебита;
 • 3 броя крайстенен работен шкаф със заден борд, долен плот и две отваряеми врати, с един умивален басейн;
 • 5 броя островна работна маса, без заден борд, със долен плот; 5броя стелаж за склад.
Финансирането идва точно на време, в момент, когато в Домашен социален патронаж се приготвя храна за 320 потребители по проект за осигуряване на безплатен топъл обяд на нуждаещите се лица; 50 потребители на Домашен социален патронаж; 150 ученици  и 150 деца в детските градини на територията на общината.Кухнята приготвя и храна за 25 броя потребители на Дома за стари хора”Баба Марта”с. Липница.С доставката на новото кухненско оборудване и обзавеждане ще се модернизира материалната база, което от своя страна ще доведе до пестене на електроенергия, средства и време за приготвяне на храна. Модернизацията на кухнята на Домашен социален патронаж гр.Мизия е поредната стъпка напред на Община Мизия към подобряване качеството на социалните услуги и разширяване на обхвата им.

6 thoughts on “Община Мизия ще получи финансови средства по проект „Оборудване и обзавеждане на кухня-майка на Домашен социален патронаж в град Мизия”

 1. Pingback: ks pod
 2. Pingback: lsm99.review
 3. Pingback: yehyeh
 4. Pingback: บัตร psn

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top