Община Мизия

Официален сайт

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

Община Мизия ще доставя храна на нуждаещи се с чисто нов автомобил.

На 12 януари 2023г. беше подписан договор по проект „Закупуване на нов лекотоварен автомобил за нуждите на Домашен социален патронаж – гр. Мизия“, който е съвместна дейност на Община Мизия и Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика.

Проектът предвиждаше закупуването на нов лекотоварен автомобил за разнос на храна до потребителите на услугата „Топъл обяд“ и „Домашен социален патронаж“. Общият бюджет на проекта е в размер на 40 000,00 лева с включен ДДС, от които:

-    31 600,00 лева с ДДС финансиране от Фонд Социална закрила.

-    8 400,00 лева с ДДС съфинансиране от Община Мизия.

В началото на месец юли автомобилът беше доставен и му беше направена регистрация. Основната цел на услугата „Топъл обяд“ и „Домашен социален патронаж“ е осигуряване на подкрепа за задоволяване на базовата нужда от храна на възрастните хора и лицата със специфични потребности, както и такива с ниски или никакви доходи, които се нуждаят от социална закрила  в най-висока степен, чрез подпомагането им с топъл обяд. Това е в голяма степен значима помощ, тъй като дава възможност на най-бедните и уязвими хора да продължават да имат топла храна, както и да им бъдат предоставени съпътстващи мерки в тяхна подкрепа.

В Община Мизия двете услуги се предоставят на над 390 потребители (320 - топъл обяд  и 70 -  домашен социален патронаж), във всички населени места на общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top